CENNETİNİZE SAHİP ÇIKIN!
4 Haziran’da CNN Türk tarafından kamuoyuna duyurulan “Türkiye’nin Doğa Fonu” kapsamında “Sıfır Yok Oluş” hedefine ulaşabilmek için aşağıdaki 10 projenin acilen uygulanması gerekmektedir.
1. Urfa’nın Bozkırları – Urfa bozkırlarında 100’den az ceylan kaldı. Son ceylanlar, Türkiye’nin Doğa Fonu sayesinde yaşamaya devam edecek.
2. Anadolu Parsı’nın Keşfi – Anadolu parsının Türkiye’de yaşadığı son alanlar Türkiye’nin Doğa Fonusayesinde keşfedilecek.
3. Antalya Makilikleri – Yüzlerce bitki ve hayvan türü dünyada yalnızca Antalya makilerinde yaşıyor. Türkiye’nin Doğa Fonu Antalya’ya özgü canlıların yok oluşunu engelleyecek.
4. Son 11 Telli Turna – Son 11 telli turna Muş’taki Bulanık Ovası’nda yaşıyor. Telli turnaların geleceği Türkiye’nin Doğa Fonu’na bağlı.
5. Fokların Son Sığınağı – Akdeniz fokunun Türkiye’deki en önemli yaşam alanlarında biri İzmir – Karaburun Yarımadası. Türkiye’nin Doğa Fonu bu bölgedeki koruma çalışmalarını başlatacak.
6. Doğu Karadeniz’in Dağları – Doğu Karadeniz Dağları, Türkiye’nin doğası en zengin bölgelerinden biri. Türkiye’nin Doğa Fonu, bölgede yaşayan boz ayı, dağ horozu gibi bayrak türlerin korunmasını sağlayacak.
7. Son 200 Orkide – Türkiye’nin Doğa Fonu, dünyada sadece Batı Toroslar’da yaşayan iki orkide türünün korunmasını ve üretilmesini sağlayacak.
8. Sultansazlığı Suyunu Arıyor – Türkiye’nin Doğa Fonu, Develi Ovası’nda damla sulama uygulamalarını teşvik ederek ülkemizin en önemli sulak alanlarından Sultansazlığı’na hayat vermeyi amaçlıyor.
9. İstanbul’un Kartalları – Avrupa’daki kartalların yüzde doksanından fazlası her yıl İstanbul semalarından geçiyor. Türkiye’nin Doğa Fonu sayesinde kurulacak “Boğaziçi Doğa Evi” İstanbul’un benzersiz zenginliğini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtacak.
10. Doğa’nın Okulu – Ankara’da kurulacak olan merkez, Türkiye doğasının tanınıp korunması için altı yaşından yetişkin çağa kadar farklı yaş grubundan insanlara uygulamalı doğa eğitimi olanakları sunacak.