Barajda suyun azalmış olmasından mütevellit, geçen sever neredeyse bir hafta verdikleri sulama suyunu bu sefer 3 gün ile sınırlandırdılar. Biz sulandı zaanedelim, ağaçların da ağzına bir parmak bal çalmış gibi oldu.
Geçen sefer su verdiklerinde gelen borunun ezilmiş olmaından dolayı oluşan çatlaktan gülerce şakır şakır su akmasına rağmen (allahtan ağaçlara gitti o su, heba olmadı) ve gelen su basıncının 1atü olmasında rağmen, 3.günün sonunda toprağın ıslandığı yerler neredeyse batalık gibi olmuştu. Nemli bölgeye adım atmaya gör ayak batıveriyordu.
Geçen sefer böyle ıslanan toprağın bu sefer üç günde neden bu kadar az ıslandığını ilk başta çözemedim. Hava çok sıcak oldu ondan damlayan sunun yarısı buhar oldu diyeceğim ama öyle olsa ağaçların yaprakları kavrulur dükülürdü.
Sonradan hatırladım kiilk seferinde gelen su çok çamurlu gelmişti. Suyu kestiklerinde ise çamur doğal olarak hortumların içnde birikti. Bu da damlama deliklerinin daralmasına hatta yer yer tıkanmasına sebep oldu. Elimde ince bişeylerle delikleri elimden geldiğince açtım, ancak yine de basınç yeterli gelmiyordu. Gelgör ki filitreye takılı olan gösterge yine de 1 atü basınç gösteriyordu.
Şimdi düşünüyorum da geçen seferki çatlağı tamir ederken boruları bi 10 metre uzatıp filitre ve basınç kabinin yerini değiştirmiş olmam, dağıtım borularında dolayısıyla damlama hortumlarında bu kadar basınç düşüşüne sebep olabilir mi.
Her şekilde 2KM uzunluğundaki damlama hortumlarının değiştirilmesi gerekecek. Aslında hepsini geçtim de umarım barajda bir kere daha sulayacak su vardır.